Our story

Serbuk Tulang Angsa is an innovative medicine to heal naturally. It has been recognized by the government of Malaysia. It not just have one benefit but many. We have listed down a few for your reference.

Fact

award winning innovation

Khasiat, kelebihan dan manfaat serbuk tulang angsa untuk kesihatan manusia

 1. Masalah tulang (patah, retak, rapuh, reput, bengkok, bengkak). Serbuk tulang angsa sudah dikenali sejak zaman dahulu terutama dikalangan pengamal perubatan tradisional melayu dalam merawat masalah tulang patah/retak. Bila kami buat kajian saintifik, kami dapati yang ia mempunyai kalsium semulajadi yang tinggi. Jadi patutlah ia sesuai untuk merawat masalah tulang, sebab serbuk tulang angsa ni adalah sumber kalsium semulajadi yang tinggi. 
 2. Masalah saraf. Penyakit saraf ni banyak jenis dan insha Allah sesiapa yang mengalami masalah saraf, boleh ikhtiar dengan serbuk tulang angsa. Penyakit saraf kronik yang dinamakan Myasthenia Gravis (MG) adalah penyakit saraf yang sangat merbahaya kerana kalau pesakit tersilap makan supplement/ubat, boleh membawa maut. Kami sudah ada pelanggan yang mengalami penyakit MG dan beliau tunggu selama 2 tahun untuk pasti sama ada nak cuba atau tidak serbuk tulang angsa kami. Akhirnya beliau cuba dan alhamdulillah keadaan kesihatan beliau jauh lebih baik berbanding sebelum cuba serbuk tulang angsa. Sehinggakan sekarang beliau sudah boleh berjogging dan jauh lebih bertenaga berbanding sebelum ni.
 3. Masalah sendi. Masalah seperti radang sendi, gout dan berkaitan sendi.
 4. Masalah diabetic
 5. Sakit jantung , dan sakit berkaitan jantung (masalah saluran , injap berlubang, lemah jantung)
 6. Masalah kemurungan, stress, mental, mood yang tidak stabil, hypertension.
 7. Masalah darah (anemia, thalassemia, dan lain2 penyakit darah seperti leukemia, masalah sel darah pecah )
 8. Masalah darah beku. Serbuk tulang angsa boleh mencairkan darah, jadi ia baik dalam merawat penyakit seperti jantung, darah tinggi, strok.
 9. Masalah sawan , kejang otot, epilepsy. 
 10. Masalah ketagihan dadah. Serbuk tulang angsa adalah powerful detox. Ia mempunyai sifat yang boleh buang toksik/apa2 yang bahaya dari badan termasuk najis dadah. 
 11. Membaiki saraf putus/sel rosak (repair damaged cells /tissues in our body). 
 12. Melawan masalah bengkak/radang (yang Nampak diluar dan juga didalam badan)
 13. Meleburkan lemak , bagus untuk lipid profail (menurunkan kolesterol)
 14. Membantu merawat perkembangan kanak kanak yang lambat perkembangan (global development delay), untuk kedua-dua jenis mental dan fizikal. Mental seperti: autism, dyxlexia, hyperactive, lambat bercakap, lambat berjalan/berlari . Fizikal : tulang lembut, rapuh, bengkok.
 15. Slip disc. 
 16. Masalah tidur/insomnia
 17. Masalah hormone seperti thyroid, haid bagi orang perempuan (period haid tidak stabil, atau tidak langsung datang). Baik untuk merawat masalah hormone kepada Wanita dan lelaki
 18. Beri tenaga batin kepada lelaki dan Wanita.
 19. Beri tenaga untuk merawat masalah keletihan. Sesuai untuk yang berjaga malam, perlu buat kerta overtime seperti student, guard.
 20. Boleh kuatkan imun badan, sifat ni penting dalam membantu merawat penyakit HIV, pesakit yang tubuh lemah imun.
 21. Kanser. Kami dah buktikan yang serbuk tulang angsa baik dalam menjadi ejen pembawa ubat kanser merawat kanser. Jadi baiklah jika serbuk tulang angsa dimakan Bersama ubat kanser atau herba lain yang baik untuk merawat kanser. Selain daripada tu serbuk tulang angsa juga mempunyai sifat anti proliferation (menghalang dari sel rosak membiak), ia natural anti biotic serta bersifat detox. Sifat2 sebegini penting dalam membantu merawat kanser dengan lebih efektif.
 22. Masalah kulit seperti gatal, badang, jerawat, jeragat.
 23. Masalah alergik
 24. Masalah hati (bengkak hati, ketagihan alcohol)
 25. Baik untuk ahli sukan, bina badan, sukan ekstrem . sebab ia baik dalam menguatkan otot /ligament, selain dari beri tenaga, kuatkan tulang
 26. Sakit/lenguh badan seperti sakit belakang, pinggang, lutut, tumit kaki.
 27. Cedera, luka bekas operate, luka kencing manis.
 28. Melawan kuman 
 29. Natural pain killer , boleh hilangkan sakit. Termasuk sakit/bengkak gusi/gigi, akibat terjatuh.
 30. Masalah gastrik, pedih ulu hati.
 31. Masalah migrain (sesuai untuk pelajar, pekerja yang sering guna computer untuk jangka yang lama)
 32. Detox. Ia mempunyai sifat yang membuang toksik/penyakit/apa2 yang bahaya dari badan. Ia biasanya buang melalui perkumuhan seperti buang air kecil/besar, berpeluh (atau muntah jika penyakit kronik)

Meet the founder

One Solution to Healthy Living

Turn to a healthier life with Serbuk Tulang Angsa harini!

#1 Innovation Product Patented

Get in touch

Star Goose Serbuk Tulang Angsa HQ, Seri Kembangan, Selangor 43300

+601165032010

Copyright © 2022 Roxhanna Ventures Sdn Bhd (1299103-w). All rights reserved.
Developed and maintained by Wave Infotech Solutions – Web Design Malaysia
Need Help?
Add to cart